Rätt prylar i köket

För att matlagningen ska vara så kul som möjligt gäller det att hålla sig med rätt saker i köket. Redskap och annat är viktiga nog för att till fullo lyckas med matlagningen och vitvarorna har sin roll att fylla genom förvaring av matvaror och dessutom för att tillreda mat. Det kommer också allt fler teknologiska lösningar för exempelvis kyl och frys, där man kan övervaka dessa via webben. Allt detta är som ett led i det nya digitala hemmet, där man ska kunna sköta det mesta av hemmets utrustning på distans – ja, helt enkelt från varsomhelst. Det är en enormt spännande utveckling inom detta område och vi har säkerligen enbart sett toppen av ett isberg ännu. Trots allt är det otroligt mycket som går att styra via webben idag. Oavsett om det handlar om seo hosting, e-handel eller något annat så kan man numera sköta det mesta på distans.

Den nya teknologin skapar förstås en härlig flexibilitet för alla. Vad gäller just kyl och frys så tillåter tekniken idag att övervaka själva driften, för att säkerställa när man är borta att vitvarorna fungerar som de ska. Dock är det många fler funktioner på gång, som att exempelvis kunna komma åt kylens eller frysens innehåll via webben – något som förstås är mycket praktiskt i mataffären när man är osäker på vad som finns hemma och inte.

I ett hemmanätverk får kyl och frys varsin IP-adress, precis som vilken annan enhet eller hårdvara som helst. Inom en snar framtid ska vi inte vara alltför förvånade om brödrosten, spisen och diskmaskinen också får den senaste tekniken och inkluderas i nätverket på samma sätt. Säkerligen kommer man framöver kunna styra funktionen i dessa enheter, som exempelvis att starta diskmaskinen utan att för den skull behöva vara hemma och sköta det på plats. En viss del av framtiden är redan här, skulle man kunna säga!